Over Wim & werkwijze

Autorijschool Wim Blom is een autorijschool voor iedereen van jong tot oud in de regio leiden. Autorijschool Wim Blom bied u de beste leermethode voor het behalen van uw rijbewijs op een prettige onspannen manier.

Je kunt bij ons terecht voor rijbewijs B (auto) en Rijbewijs E achter B (caravan/aanhanger)

Met 47 jaar rijervaring op auto, autobus, vrachtwagen en motor en sinds 24 jaar actief in het geven van autorijlessen met goede resultaten, kortom een goede keus voor het behalen van je rijbewijs.

Stappenplan behalen rijbewijs

Hoe gaat dat nou in z’n werk, het halen van je rijbewijs?

Hieronder volgt een beschrijving waarin duidelijk gemaakt wordt welke stappen in welke volgorde je moet nemen om het felbegeerde roze papiertje in je bezit te krijgen.

Vanaf je 16e jaar kun je je theoriecertificaat halen, er wordt dan aandacht besteedt aan o.a. wettelijke bepalingen, soorten wegen, gedrag bij kruispunten, andere weggebruikers, milieu aspecten en natuurlijk verkeerstekens en verkeersborden. Dit certificaat is 1.5 jaar geldig. Als je 16.5 bent kun je beginnen met het nemen van autorijlessen en kun je hetgeen je aan theorie geleerd hebt in de praktijk toepassen. Wanneer je 17 bent Kun je rijexamen doen waarna je tot je 18e onder begeleiding mag autorijden.

Tijdens je praktijklessen besteden we aandacht aan de volgende zaken, het schakelen, de stuurbehandeling, het remmen, rijden op rechte weggedeelten en in bochten, afslaan, invoegen en uitvoegen, inhalen en nog div. andere zaken. Ook moet je nog een aantal bijzondere verrichtingen beheersen alvorens we je rijexamen aan kunnen gaan vragen, dit zijn de hellingproef, achteruitrijden, parkeren, keren en de stopproef.

Ben je op het niveau gekomen dat we het praktijkexamen kunnen gaan aanvragen dan heb je hiervoor je sofi-nummer nodig en dan kunnen we een beschikbare datum plannen.

Ben je geslaagd dan moet je met je paspoort en pasfoto naar het gemeentehuis, daar kan je dan je rijbewijs aanvragen en heb het binnen 5 werkdagen in je bezit, de kosten hiervan zijn ongeveer 50 euro. Het is ook mogelijk om je rijbewijs via een versnelde procedure te verkrijgen, dit duurt twee werkdagen en de kosten hiervoor zijn ongeveer 90 euro.

Veel succes en tot ziens bij Wim Blom in Leiden!!WIM BLOM'S AUTORIJSCHOOL LEIDEN EN OMGEVING TEL 06 26144694